Day care i Hamburg

Den två våningar höga byggnaden som ligger på kanten av ett parkliknande grönområden, vid innerstaden av Hamburg-Eimsbüttel, har en rektangulära form. Byggnaden är uppbyggt kring ett mycket kompakt tvåvånings allrum som fungerar som ett lekrum och piazza.

Inspirerad kommer av historien om Beiersdorf AG, har därför byggnaden fått det abstrakta utseendet av ett medicinskåp. Likt ett skåp med massor av funktionella fack, kan fasaden ha en mängd olika ändamål, generösa glaspartier som ger en öppen miljö, helt enkelt erbjuda de bästa förutsättningarna för att leka fram det pedagogiska arbetet.

Dom färgade ramarna göra att fasaden på utsidan ger barnen en orientering och identifiering med sina grupper på insidan. Formen uppmuntrar till att vara plattformar, lådor, objekt att sitta och klättra på. Fantasin sätter gränser.

 
 
läs gärna om andra projekt på http://www.kadawittfeldarchitektur.de/

Kommentera här: