Råå

Så, då har det Danska arkitekterna Dorte Mandrup gjort det igen!
Denna gången är det en förskola i Helsingborg. Som placerats i gränslandet mellan hav och stad.
En arkitektur som både talar med landskapet, den befintlig bebyggelse och som är funktionell, med fantastiska ljusinsläpp.
 
Det hela håller sådan klass att det lett fram till Skånes Arkitekturpris - 2014.

Skånes (Scania) Arkitektur Priset har sedan 2001 i samarbete med Svenska Arkitekters delas det bästa projektet av året i Skåne, södra Sverige.
 
I motiveringen för tilldelning Råå Day Care Center juryn betonar:
"Skickligheten arkitekten har visat ge form åt behoven hos användare med stor integritet och lyhördhet - på ett sätt som höjer ribban för samtida arkitektur i Skåne. Och omsorg om detaljer och det utförande som, med respekt för den arkitektoniska formen, karaktäriserar byggandet av Day Care Center."
 
Läs gärna mer på Dorte Mandups egna hemsida, http://dortemandrup.dk/filter/Education/raa-day-care-center-helsingborg-sweden-2013

Dino är tillbaka!

Det är väl ingen som missar att Dinovember fortfarande pågår! Hela november ut.
Numera finns det till och med en bok att tillgå om fantasin tryter.
 
 
Länge leve Dino!
 
Läs mer om våra vänner på https://www.facebook.com/dinovember alternativt via http://dinovember.tumblr.com/
 

vingar av papper

Diana Beltran Herrera är  konstnären bakom dessa fantastiska kreationer i papper. Några av fåglarnas arter skvallrar om hennes ursprung som är Colombia men numer studerar hon i England och har väckt stort intresse världen över med sin papperfåglar. Diana visar hur man med ett simpelt material som papper och genom repetition av mönster kan efterllikna naturens komplexitet. Titta gärna in på hennes egna sida och förundras över vad som går att göra med lite papper, sax och tejp. http://www.dianabeltranherrera.com