Dear Human

Är en kreativ studio som grundades av Jasna Sokolovic och Noel O'Connell under 2009.
Studion arbetar inom olika konstnärliga områden som inkluderar offentliga rymdprojekt,
produktdesign, och konsthantverk.
Jasna och Noel samarbete har sin grund i gemensamma övertygelser och idéer och stöds av de styrkor som var och en tar med till bordet. Noel med sin material expertis och uppmärksamhet på detaljer och Jasna med sin improvisations sensibilitet och explorativ karaktär.
Deras arbeten har hämtat inspiration från att arbeta i nya miljöer, att experimentera med material och samarbeta med andra konstruktörer, arkitekter och konstnärer. Ett av många exempel är deras senaste verk med "wallpaper" i form av plattor, liknande kakel.
Ledorden är att inspirera, skapa medvetenhet och nyfikenhet!
läs mer om Dear Humans projekt på deras hemsida, http://www.dearhuman.ca/projects-2/

Förskola med Odling

Vo Trong Nghia Arkitekter har ritat en förskola för ca 500 barn i staden Dong Nai i Vietnam. Ett myckket speciellt projekt som är en prototyp av ett hållbart utbildningsområde i ett tropiskt klimat. Med hjälp av Arkitekt-och mekaniska energisparande metoder tillämpas bland annat; gröna tak, PC-betong lamell för skuggning, med hjälp av återvinningsmaterial, återvinning av vatten, sol varmvatten med mera. Dessa enheter är utformade synligt för barn att inse den viktiga roll vi alla spelar för ett hållbart samhälle.
Likt en grön orm slingrar sig taket runt sig själv och bildar tre innergårdar. Gårdarna skapar trygghet och en säkerhet medans taket som utgörs till största delen av odlingar ger barnen både utbildning och skapar nyfikenhet i sina upplevelser. Byggnaden är en av pilotprojektet för LOTUS, den gröna Betyg av Vietnam Green Building Council (Silver, provisoriska certifikat).