dags att flytta ut vårt teepee

Sommar och sol, då flyttar vi ut lektältet som ger oss skugga och svalka en varm sommardag. På nätet vimlar det av fantastiska kreationer av den så kallade Teepeen som förra året slog igenom med dunder och brak i många inredningstidningar och bloggsajter. Här kommer några.
Vårt alldeles egna teepee inköpt på Granit sommaren 2013
teepee från Etsy
teepee från Etsy

En koja bland molnen

För ett par veckor sedan var jag ( Ugglan ) ute och flög med mina två barn varav 4 åringen utbrast när vi nått upp till molnen: titta mamma vad mycket badskum! Denna fantastiska kommentar satte igång en konversation oss i mellan som slutade i att min dotter absolut skulle ha en koja bland molnen eller i badskummet för den delen. Googlade och mycket riktigt går det att finna en koja bland molnen. Det är designen och konstnären Dietrich Wegner som skapat dessa knasiga skapelser. Helt enkelt magiskt!
 
 
 
 
 
 

en strand utan sand

 Sommar och semester för både Ugglan och Räfven vilket kanske har märkts på de glesa inläggen på bloggen. Vad har vi gjort istället? Så klart har vi lagt datorn på hyllan och njutit av ledigheten för att umgås med nära och kära. Men nu kliar det i våra bloggfingrar och det var därför dags att koppla upp och dela med sig...

Många föreställer sig en sommar med bad och sol längs barnvänliga mjuka sandstränder, andra upptäcker att barnen inte alltid behöver sand mellan tårna för att odla sin kreativitet. För längs en stenig strand går en flicka som lyckats bygga ett slott av stenar samtidigt som hon balanserar längs strandkanten jagandes sin egen skugga. Stolt över vad hon åstadkommit hjälps vi åt att resa en staty som ett litet minne att hon varit där.